“Sensitieve Weerbaarheid” week 4

De laatste oefening van vorige week “Energie vanuit je centrum laten stromen” zorgt voor emotioneel evenwicht door te concentreren op je middelpunt. Je let erop dat je deze concentratie op je energiecentrum bewaart terwijl je bezig bent. Je kunt je zo bewust worden van elke stap die je zet, de beweging van je voeten naar de grond op een manier die je rustig maakt en je levenskracht doet stromen.

Oefening: Beschermingssymbool

Een krachtig middel tegen energievermenging is je voorstellen dat je een beschermingssymbool tussen jou, anderen en je omgeving plaatst. Zo’n symbool kan steeds hetzelfde zijn maar kan ook variëren. Ik gebruik zelf regelmatig een beeld van een prachtig ruig natuurgebied, dat een sterke rustgevende uitstraling heeft. Maar soms merk ik dat een lieflijk landschap in gedachten houden of enkel een bepaalde kleur of een zon op dat moment beter voor mij werkt. Het hangt af van je gemoedstoestand en de situatie wat het beste is. Experimenteer daarmee. Je kunt gouden licht of een woord gebruiken en een muur kan het book goed doen in sommige situaties. Een speciale boom kan je helpen of een lievelingsbloem. De roos wordt vaak gebruikt omdat ze van oudsher de symbolische waarde van zuiverheid, kracht en bescherming heeft. Het gaat erom dat jouw beschermingssymbool iets is wat jou een goed gevoel geeft. Je kunt er een paar die goed bevallen tekenen in kleur zodat je ze makkelijker kunt visualiseren wanneer je ze nodig hebt. Je kunt ook eigen foto’s gebruiken of uit tijdschriften. Een cliënt van mij gebruikte een tijdje een symbool van een zeemeeuw zeilend door de blauwe lucht omdat dat haar een gevoel van vrijheid gaf. Ze had daar ook een foto van, die ze soms in spannende en moeilijke situaties meenam om haar te herinneren aan haar kwaliteiten. Dat hielp zo goed bij het centreren dat een collega zelfs aan haar vroeg waardoor ze zo rustig kon blijven als het druk was.

. Het praktiseren gaat dus zo: je bent ergens en je centreert jezelf en je visualiseert dat je beschermd wordt door een gouden licht waarop alle drukte en spanning afketsen of erlangs waaien.
. Of: je praat met iemand en je centreert jezelf en visualiseert een bloem als beschermingssymbool tussen jou en de ander.
. Het is nog effectiever als je dit beschermende licht of symbool je ook voorafgaand voor de geest haalt en je voorstelt dat je alert, vitaal en ontspannen blijft in de aankomende situaties.
Maak een gewoonte van zo’n uitstekende voorbereiding. Zo ben je energetisch beschermd en kun je zonder uitgeput te raken communiceren.

Oefening: Energieën scheiden

. Centreer jezelf
. Visualiseer, terwijl je in contact met anderen bent, een beschermingssymbool. Je zet in gedachten een mooie bloem voor je.
. Zie dat de bloem de energie gescheiden houdt. Je ziet en voelt dat je energieveld helder blijft en dat je relaxt en optimistisch bent. Je kunt ook opletten hoe jijzelf functioneert en hoe anderen reageren op je, wanneer je wel of niet een beschermingssymbool gebruikt of wel of niet gecentreerd bent.
. Wanneer je klaar of weer aleen bent, neem je opnieuw een bloem in gedachten. Je laat dan alle energie uit je omgeving of van anderen, die misschien toch nog bij jou terecht is gekomen in die bloem stromen. De bloem zuivert de energie en de energie gaat vervolgens terug naar waar ze vandaan kwam.
. Haal vervolgens alle energie naar je toe die jij hebt achtergelaten in je omgeving. Zie het in de bloem stromen en gezuiverd worden. Daarna komt het als een heldere kleur energie weer bij je terug. Je energieveld is weer helemaal opgeladen.

Oefening: Nieuwe energie

. Centreer jezelf, haal een paar keer diep adem en omhul je met beschermend licht.
. Stel je voor dat je onder een douche staat van gouden licht, dat je hele energieveld schoonwast. Alle spanning en belastende energie stromen de aarde in, waar ze getransformeerd worden.
. Je opent je voor het gouden licht en je hele energieveld stroomt vol met schone nieuwe energie in alle kleuren van de regenboog.”

Volgende Week mijn ervaringen met deze oefeningen

Hoogsensitiviteit als kracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: