“Sensitieve Weerbaarheid” week 2

Je eigen ruimte Creëren” 

“Als je hoogsensitief bent, ben je extra gevoelig voor je omgeving. Je komt ergens binnen en je voelt of de sfeer gemakkelijk is of gespannen. Je ontmoet iemand en voelt de stemming aan van deze persoon of het krachtenveld dat tussen jullie hangt. Gevoelens van anderen kunnen zodanig op je inwerken dat je niet meer kunt  onderscheiden of deze van jezelf zijn of van een ander. Door energievermenging vervloei je dan teveel met je omgeving. Dit gebeurt spontaan, zowel in je privé-leven met je dierbaren en vrienden als in je werksituatie. Je merkt dan niet of pas achteraf dat dit je denken, voelen en handelen bepaalde, waardoor je beslissingen nam waar je achteraf niet blij mee bent”. Je intuïtieve besluitvormingsvermogen wordt aangetast en je wordt nerveus of moe.

Bij het lezen van dit stuk zag ik hoe dit mijn gezinsleven had beïnvloed en werd ik hier pas bewust van.

“De problemen van een vriendin of je partner, de gehele algehele sfeer tussen je collega’s, de spanning tijdens een vergadering, de competitie tussen verschillende mensen, dat alles komt je energieveld binnen omdat je er meer dan de meeste mensen open voor staat. Afhankelijk van je eigen balans zul je met energie-uitwisselingen goed om kunnen gaan, je eigen energieveld vrijhouden en de situatie zuiver aanvoelen”.

Ook dit heb ik pas aan de lijve mogen ervaren en ben dan ook dankbaar dat ik nu de juiste beslissing heb mogen nemen. Ik ben steeds beter de ongezonde familiesystemen aan het aanvoelen door mijn eigen ervaring en weet dat ik dat niet meer wil. 

“Wanneer dit niet het geval is zul je eerder je eigen stemming op anderen projecteren of allerlei gevoelens opvangen maar niet goed kunnen duiden wat deze betekenen en waar deze vandaan komen. Ook in andere sociale situaties zoals in een bus, trein, station of winkel kun je dit ervaren. Om niet overbelast te raken is het erg belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden van je omgeving en je ertegen te beschermen. Een optimale zelfbescherming creëer je door je stressbestendigheid te vergroten, door constructief met je emoties om te gaan en intuïtie te ontplooien”.

Oefeningen om in verbinding te blijven met je intuïtie:

“Effectief omgaan met je energie”

“Mentale visualisatietechnieken voor energetische bescherming kun je op de volgende manier gebruiken:

  • Je kunt je eigen energiesysteem zo sterk maken dat je geen oneigen energie opneemt.
  • Je kunt op een gecentreerde manier totaal geen weerstand bieden zodat oneigen energie door je heen gaat en je ze meteen weer loslaat.
  • Je kunt oneigen energie als je goed gegrond bent via je aardingsverbinding weg laten stromen.
  • Je kunt er door middel van het beschermingssymbool (ook wel het onderscheidingssymbool genoemd) voor zorgen dat je andermans energie gescheiden houdt van die van jou.

Centreren en waarnemen van energieën

Omdat  je als hoogsensitieve persoon zeer gevoelig bent voor een sfeer, is het nuttig om je bewuster te trainen in het waarnemen van die energieën. Een van de meest zinvolle dingen van het in contact zijn met je intuïtie is dat je daardoor centreert. Centreren is je concentratie en energie naar het midden van je lichaam – vlak onder je navel – brengen. Gecentreerd zijn betekent dat je in evenwicht bent. Centreren helpt mensen een reservoir van innerlijke rust en kracht te ontwikkelen dat intuïtief en daardoor succesvol handelen vergemakkelijkt. Geest, lichaam, verstand en intuïtie gaan in harmonie werken. Dit proces nomen we psychische integratie. Als we ons lichaam en onze geest integreren, voelen we dat we in evenwicht zijn en opbouwend op onze omgeving reageren. Door te centreren ga je ook energie bewuster opmerken. En je kunt ongewenste invloeden eerder loslaten of transformeren. Centreeroefeningen komen voort uit de oosterse spirituele disciplines. Scholen van Yoga, tot en met Tai Chi, Aikido en Karate hebben het centreren als kern van hun leer en oefeningen. Centreren ontsluit je innerlijke energiebronnen en helpt om je emotioneel sterk te voelen. Om te begrijpen wat centreren met je doet moet je het doen en ervaren”.

Volgende week donderdag “Aarden en Energetische zelfbescherming” inclusief oefeningen. 

“Hoog sensitiviteit als kracht” van Caroline de Bont

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: