“Sensitieve Weerbaarheid” week 1

“In sommige opzichten is de ruimte die tussen ons en al het andere lijkt te bestaan, een illusie. Ieder van ons heeft een deeltjesaspect –datgene waarvan we ons bewust zijn—dat een soort grens heeft. En we hebben ook een golfaspect dat zich letterlijk uitstrekt over het universum. Dus mijn invloed en die van de ander strekken zich overal uit, en daardoor zijn die verweven met al het andere in het universum. We leven in een wereld die volledig onderling verbonden is” – Danah Zohar

In mijn zoektocht naar mijn kern heb ik het boek “Hoog sensitiviteit als kracht” van Caroline de Bont gelezen wat echt een aanrader is om je weg naar binnen toe te begeleiden en je krijgt er allerlei oefeningen bij. Dit boek in combinatie met het boek “De wet der resonantie” heeft mij geleerd te schakelen hoe ik vanuit mijn hoofd naar mijn gevoel(intuïtie) kan gaan. Ik zal de komende weken steeds over een thema uit het  boek “Hoog sensitiviteit als kracht “, een blog schrijven.

De komende weken ga ik allerlei oefeningen uit dit boek met jullie delen. Waardoor je jezelf open stelt om meer vanuit een intuïtief bewustzijnsniveau te leven. waardoor je een leven vol van vrijheid en overvloed mogelijk maakt.  Ik zal tevens een aantal stukken uit het boek quoten, waarbij ik de meeste herkenning had.

“Elke keer als je het contact wilt herstellen of versterken met je innerlijke kern, je intuïtie, begin je met jezelf energetisch te aarden en te centreren. Dit beschermt je energieveld en geeft je innerlijke kracht. Energie-uitwisselingen vinden constant plaats, je leert positieve energie toe te laten en je tegen negatieve te beschermen. Energetische bescherming is ook nuttig voor de iets minder sensitieve personen. Uit vele psychologische onderzoeken blijkt hoe beïnvloedbaar we zijn en hoe gemakkelijk we ongemerkt emoties en spanningen overnemen. Het is belangrijk je bewust te zijn van wat er met je energie gebeurt. Energetisch kun je ongemerkt je voordeur open laten staan waardoor iedereen binnen kan komen. Je huis zit plotseling vol met allerlei mensen en er is geen plek meer voor jezelf om tot rust te komen. Er is veel kritiek op individualisme maar toch doen we vaak nog steeds niet genoeg aan zelfsturing. We zijn niet altijd vrij van groepsdruk, reclame, opgedrongen waarden en opvoedingspatronen. Hoe meer het ons lukt onszelf te zijn hoe beter onze mogelijkheden en hoe beter onze bijdrage zal zijn aan de wereld om ons heen”

 

Volgende week Donderdag “Je eigen ruimte creëren” en de weg naar financiële overvloed.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: